نماد سایت راهبرد ملی -|- nationalstrategy

بحران سوریه؛ سیاست ها و رویکردهای بازیگران (رژیم صهیونیستی)-5

اسرائیل و بحران سوریه:

اسرائیلی ها پس از شکست داعش در سوریه، با نگرانی از حضور ایران در سوریه راهبردهای زیر را دنبال می کنند:

  1. نگاه ویژه به حضور ایران در سوریه و دسترسی اش به مرزهای اسرائیل و تلاش برای عدم درگیری را در استراتژی خود دنبال می­ کنند.
  2. با توجه به استراتژی درگیری میان جنگ ها، در آینده نیز عملیات علیه حزب ­الله و ایران را در سوریه دنبال خواهند کرد
  3. جبهه­ های آینده را بر اساس سناریوی 2 جبهه شمالی (حزب ­الله و سوریه) و جنوب- شمالی(حزب ­الله و دیگر گروه­ ها) تعریف کرده­ اند.
  4. معتقدند جنگ آینده فرسایشی نخواهد بود بلکه کوتاه مدت، متمرکز و سریع و برق ­آسا است.

اسرائیل و بحران سوریه

اقدامات و نگرانی های اسرائیلی ­ها از آینده منطقه:

بنا به گزارش بنیاد کارنگی آمریکا:

  1. اسرائیل از وجود ایران، حزب الله و گروه های عراقی در کنار بشار اسد  بسیار نگران است.
  2. نگرانی از امکان تسلط گروه های تندرو اسلامی که آینده آنها مشخص نیست نیز کمتر از حکومت بشار نیست زیرا ممکن است در آینده به تهدیدی علیه اسرائیل تبدیل شوند.
  3. اسرائیل از تاثیر متشنج شدن منطقه بر استقرار لبنان و اردن بسیار نگران است و معتقد است علیرغم تضعیف و مستهلک شدن قدرت حزب الله در جنگ سوریه لکن حزب الله با مشارکتش در این جنگ توانسته قدرت جنگ آوری بالا و کمک های فراوان نظامی بدست آورد که ممکن است در آینده از آن برعلیه اسرائیل استفاده کند.
  4. اسرائیل مشکل دیگری نیز دارد و آن همراهی اش در طول درگیری سوریه در کنار آمریکا و اروپا است. و نیز مشکل حضور روسیه در سوریه و مصالح دو طرف در آن کشور است. روسیه در کنار حمایت از بشار اسد، اقدامات فراوانی برای مقابله با طرح های اسرائیل در سوریه به عمل آورده است لذا تلاش نموده است ضمن کمک به گروه­های مختلف و انجام حملات هوائی علیه نقل و انتقال سلاح حزب الله بدون تبلیغات و تقویت حضور نظامی و دفاعی خود در جولان و حمایت از اردن در موضوع آوارگان سوری در کنار نیروهای امریکائی نقشی متفاوت ایفا نماید.

اسرائیل و بحران سوریه

اهداف اسرائیل از ادامه درگیری ها در سوریه:

کارشناسان معتقدند: منفعت اسرائیل در ادامه درگیری بین طرف­ های  نزاع در سوریه است.  بن جوده نویسنده انگلیسی می گوید: ” اسرائیل از وضعیت کنونی ادامه درگیری ها در سوریه استقبال می کند زیرا می تواند  اهداف زیر را به اجرا درآورد:

  1. جنگ موجب جلوگیری از قدرت گرفتن ایران در سوریه و راه افتادن خط ترانزیتی ایران – سوریه و بیروت و مانع از تسلیح و حمایت از حزب الله  است.  لذا با استفاده از این فرصت بیشترین ضربه های هوائی را متوجه مراکز نظامی  و مناطق حضور ایران و حزب الله در سوریه  کرده است.
  2. اسرائیل موفقیت روسیه در حفظ بشار اسد را موجب تقویت نفوذ ایران در سوریه و تهدید استراتژیک برای خود می داند. همچنین نفوذ روسیه سبب رسیدن سلاح روسی به ایران و حزب الله و همچنین امکان درگیر شدن اسرائیل و روسیه را بوجود خواهد آورد.
  3. جنگ موجب تضعیف نظام سوریه بالاخص در مرزهایش با اسرائیل می گردد. اسرائیل معتقد است در شرایط کنونی جنگ سوریه مانع از مطالبه سوریه نسبت به جولان و تلاش برای تغییر وضع اجتماعی در جولان است. اسد در سال 2013 مجبور شد بیش از 20.000 نفر از نیروهایش را برای مقابله با گروه ها از جولان فرا بخواند.
  4. و در عین حال اسرائیل از سقوط نظام حاکم بر سوریه و قدرت گرفتن گروه های ناشناس نگران است زیرا معتقد است که ممکن است آنها در آینده به تهدیدی علیه اسرائیل تبدیل شوند. هر چند اسرائیل داعش را تهدید نمی داند.

دستاورد اسرائیل از بحران سوریه:

  1. باز تعریف استراتژی جدید اسرائیل با نگاه ویژه به نقش و حضور ایران در سوریه و مرزهای آن با اسرائیل
  2. تشویق ترامپ به اعلان الحاق قدس، جولان و کرانه غربی رود اردن و اعلان  دولت یهودی در فلسطین با برجسته کردن طرح پیشنهادی معامله قرن
  3. به اجرا درآوردن استراتژی “درگیری میان درگیری ها” با انجام حملات هوائی متعدد علیه مواضع ایران و حزب­الله در سوریه
  4. تلاش برای مدیریت سناریوی جنگ آینده در 2 جبهه­ شمالی (سوریه و حزب­الله) و جنوبی(حزب­الله و غزه)
  5. تثبیت اوضاع داخلی خود با استفاده از همه ظرفیت های موجود در منطقه
  6. ایجاد نوعی توازن با حمایت آمریکا برای پیشبرد اهداف توسعه طلبی خود با توجه به دستاوردهای معامله قرن که امریکا دنبال می کند.

اسرائیل و بحران سوریه

نتیجه­ گیری :

ادامه دارد…